Švietimo ir mokslo sritis – svarbiausia visoms didžiosioms Lietuvos partijoms

Švietimo inovacijų ir technologijų asociacijos prezidentas ir vykdomasis direktorius rugsėjo 6 ir 13 dienomis dalyvavo Lietuvos pramoninkų konfederacijos prezidiumo posėdžiuose, kuriuose didžiausios Lietuvos partijos pristatė savo rinkimines programas. Posėdžiuose dalyvavo ir ŠVITA prezidentas bei vykdomasis direktorius. Partijų primininkų ir atstovų buvo paprašyta pristatyti po 10 svarbiausių veiklų, kurių jos imsis laimėjusios rinkimus.

Prioritetinėmis sritimis įvardinta ūkio ir ekonomikos skatinimas, viešojo valdymo optimizavimas, naujų užsienio rinkų paieška, verslo aplinkos gerinimas. Pažymėtina, kad visos prisistačiusios partijos Švietimo sritį akcentavo kaip itin aktualią ir svarbią, kurioje planuojama nuveikti esminių darbų, įgyvendinti eilę teigiamų pokyčių. Šioje temoje ir mūsų asociacija bus aktyvi dalyvė, naujai formuojamai vyriausybei teiksime pasiūlymus ir rekomendacijas.

Programas pristatė dabartinis premjeras Algirdas Butkevičius ir finansų ministrė Rasa Budbergytė, Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis ir frakcijos Seime seniūnas Kęstutis Daukšys. Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų pirmininką Gabrielių Landsbergį lydėjo konservatorių kandidatas į Ūkio ir Energetikos ministrus Dainius Kreivys. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai atstovavo Ramūnas Karbauskis ir Saulius Skvernelis, Tvarkos ir teisingumo partija delegavo Remigijų Žemaitaitį. Liberalų sąjūdžio programą pristatė Remigijus Šimašius ir Eugenijus Gentvilas.

Visoms partijoms linkime sėkmingo programų įgyvendinimo naujame politiniame sezone.